Αντάμωμα Πολτισμών Λαύκου για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Αντάμωμα Πολτισμών Λαύκου για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Icon 28 Ιουνίου 2018
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Το Αντάμωμα Πολιτισμών ξεκίνησε προ 2 έτων από τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών η Δράση με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια διήμερη γιορτή, με συμμετοχή 14 χορευτικών τμημάτων Πολιτστικών Συλλόγων από όλη την Μαγνησία. Σκοπός και στόχος αυτής της γιορτής είναι να «Ανταμώσει» μέσα σε ένα διήμερο η μουσικο-χορευτική παράδοση από πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως Θεσσαλία, Επτάνησα, Κυκλάδες, Μακεδονία, Θράκη, Πόντος!

 

Τα χορευτικά που έλαβαν μέρος ήταν τα εξής:

 

Όλοι οι συλλόγοι είχαν λαμπρή παρουσία με εντυπωσιακούς χορούς. Φαντασμαγορικό ήταν και το «ζώσιμο» της πλατείας όπυ 14ο χορευτές συνολικά περικύκλωσαν την πλατεία χορεύοντας πηλιορείτικο συρτό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κύρια Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου που παρευρέθηκε και τις δυο βραδιές, καθώς μετά την παρουσίαση των χορευτικών ακολούθησε παραδοσιακό γλέντο με μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα με την δημοφιλή ορχήστρα του Πηλίου που αποτελείται από τους:

Νίκος Κερασιώτης ( κλαρίνο )
Χρήστος Δασκαλόπουλος ( βιολί )
Μαρίνα Μπαρούτα ( τραγούδι )
Κωνσταντίνος Μούτος ( λαούτο )
Αναστασία Λύτρα ( κρουστά )

και μαζί τους ο επίσης δημοφιλής μουσικός Νίκος Μούτσελος ( γκάϊντα )

Η πλατεία γέμισε με χορούς, κέφι και τραγούδια! Μια γιορτή για τον πολτισμό και την μουσική παράδοση, γεμάτη χαρά και ενέργεια!

Και οι δύο βραδιές στέφθηκαν με επιτυχία. Συγχαρητήρια στον Π.Σ. Λαυκιωτών η Δράση, – διοργανωτής της εκδήλωσης- στους τοπικούς Άρχοντες, στους εθελοντές που βοήθησαν και τις δύο βραδιές, στους Συλλόγους, στον κόσμο που παρευρέθηκε, και βέβαια σε όλους τους χορηγους που στηρίξαν αυτή την εκδήλωση τους οποίους και μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ

Σύντομα θα ακολουθήσει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.