Πάσχα στο χωριό? Επιλέξτε Λαύκο!

Πάσχα στο χωριό? Επιλέξτε Λαύκο!

Icon 12 Μαρτίου 2018
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Πάσχα στο χωριό, στον όμορφο Λαύκο μας! Μια εξαιρετική περίοδος για εκδρομή με φίλους και συγγενείς! Το Πάσχα στον Λαύκο είναι μια μοναδική εμπειρία που προτείνουμε ο καθένας να ζήσει! Η φύση έχει αρχίσει να ανθίζει και να μας χαρίζει μαγικές εικόνες, χρώματα και μυρωδιές από τα άνθη και τα βότανα που μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο.

Στην κεντρική εκκλησία του χωριού, το Γεννέσιον της Θεοτόκου, μπορείτε να προσέλθετε καθ’όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπου τελούνται οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Την Μεγάλη Παρασκευή τελείται Περιφορά του Επιταφίου γύρω από το χωριό.  Το Μεγάλο Σάββατο ‘ολο το χωριό καθώς και οι επισκέπτες, προσέρχονται στην εκκλησία, με σκοπό να παρακαλουθήσουν την αποκορύφωση των Μυστηρίων της Μ. Εβδομάδας, την Ανάσταση του Κυρίου. Τα παιδάκια καθώς και οι μεγάλοι περιμένουν την στιγμή που θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και το Θείο Φως θα φωτίσει τα χαρούμενα πρόσωπα όλων. Οι λαμπάδες όλων των πιστών φωτίζονται από το Θείο Φως και όλοι ευχονταο Χριστός Ανέστη και Αληθώς Ανέστη!

Οι ντόπιοι βιώνουν το Πάσχα και τα έθιμα του, παραμένοντας πιστοί στην παράδοση και όλο αυτό μπορεί ο επισκέπτης να το βιώσει στην καθημερινή συναναστροφή του με τους ντόπιους.

 

Στους ξενώνες του χωριού μας θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία διαμονής και αυθεντικής φιλοξενίας!Από όλους ξενώνες μπορείτε να απολαύσετε την θέα πος τον Παγασητικό κόλπο, με διαφορετική οπτική γωνία από τον καθένα. Επιλέξτε ανάμεσα στους μοναδικούς ξενώνες:

Αρχοντικό Παρίση 

Ξενώνας των Χρωμάτων 

Fyloma

Esperos Suites & Villas 

Lagou Raxi Country Hotel

 

Απολαύστε τον ελληνικό σας καφέ στο παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας, Καφενείο Εμμανουήλ Φορλίδα κάτω από την σκιά των πλατάνων στην πλατεία του χωριού!

Περιπλανηθείτε στα καλντερίμια του χωριού ανακαλύπτοντας παραδοσιακά αρχοντικά το καθένα και με μια ιστορία! Επισκεφθείτε το εξωκλήσσι του Προφήτη Ηλία, και απολαύστε την πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο αλλά ενα από τα πιο ιδιαίτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Δοκιμάστε γνήσιες πηλιορετικες γεύσεις καθώς και Πασχαλινό γεύμα στα εστιατόρια Αφροδίτη, Δροσιά, Μάγδα, Πήγασος

Οδηγηθείτε απο την μυρωδιά φρεσκοψημένου ζυμωτού ψωμιού στον Παραδοσιακό Ξυλόφουρνο του Ιωάννη Δροσίτη και γευτείτε, εκτός από το υπέροχο ψωμί, χειροποιήτα ελαιόψωμα, τυρόψωμα, φανταστικά τσουρέκια, πίτες παραδοσιακές, βουτήματα και πολλά ακόμα ARTοποιήματα.

Φεύγοντας μην ξέχασετε να πάρετε ένα αναμνηστικό ή ένα χειροποίητο κόσμημα από τις Διαδόσεις Φαντάστικά κοσμήματα απο χαλκό, διακοσμητικά στοιχεία, χειροποίητα ρολόγια τοίχου αλλά και μοναδικά κεντητά κοσμήματα από την κυρία Άννα!

Σας περιμένουμε!