Παραδοσιακό πηλιορείτικο πανηγύρι Αγίας Παρασκευής 25 & 26 Ιουλίου!

Παραδοσιακό πηλιορείτικο πανηγύρι Αγίας Παρασκευής 25 & 26 Ιουλίου!

Icon 12 Ιουνίου 2017
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Το Πήλιο έχει και αυτό μεγάλη παράδοση στα πανηγύρια, και έτσι όποια εποχή και αν το επισκεφθείτε σίγουρα θα πετύχετε ένα από αυτά! Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στον Λαύκο, στο οποίο χωριό υπάρχει μεγάλη μουσικο – χορευτική παράδοση! Άλλωστε αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παλιότερα χρόνια, οι οργανοπαίχτες του Λαύκου ήταν οι πιο ξακουστοί και περιζήτητοι σε όλο το Πήλιο.

Το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκεύης, γίνεται εδώ πολλά χρόνια, και είναι από τα παλιότερα αλλά και μεγαλύτερα πανηγύρια του χωριού. Στι 25 Ιουλίου παραμονή της Αγίας Παρασκεύης, τελείται λειτουργία και αρτοκλασία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκεύης, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, καθώς αγναντεύει τον Παγασητικό κόλπο. Μπορείτε να φτάσετε από το κέντρο του χωριού σε μόλις 2′ με το αυτοκίνητο ή σε 10′-15′ μέσα από το καλντερίμι – μια υπέροχη διαδρομή- με αφετηρία την πλατεία του χωριού.  Στην συνέχεια ο κόσμος κατευθύνεται προς την πλατεία του Λαύκου, όπου τα οργανα ξεκινούν και οι χοροί αρχίζουν! Οι πανηγυριώτες χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φαγητό και κρασί ρέουν άφθονα στις ταβέρνες του χωριού!

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της Αγίας Παρασκέυης, νωρίς το πρωί τελείται λειουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Το βράδυ το πανηγύρι συνεχίζεται στην πλατεία όπου είναι και η κορύφωση του.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα πανηγύρια, με πλήθος κόσμου.

Tip: Αν επιθυμείτε να παρευρεθείτε κλείστε το τραπέζι σας αρκετές ημέρες νωρίτερα!