Fyloma! Ένας ξενώνας για ψαγμένους επισκέπτες..

Fyloma! Ένας ξενώνας για ψαγμένους επισκέπτες..

Icon 29 Μαΐου 2017
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Το Fyloma είναι κάτι καινούριο στον χώρο της φιλοξενίας. Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2016 και μέχρι στιγμής έχει δώσει έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από όσους το έχουν επισκεφθεί. Εμείς επισκεφθήκαμε το Fyloma και σας το παρουσιάζουμε!

Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό του 1865, το οποίο ήταν γνωστό ως Αρχοντικό Φιλομανιώτη. Διάθετει πέντε δωμάτια, το καθένα με την δική του αισθητική, που αποπνέει έναν αέρα του χθες, προσφέρωντας όμως όλες τις σύγχρονες ανέσεις του σήμερα. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου ξεχωρίζει, καθώς κατά την αναπαλαίωση του, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην διάτηρηση των στοιχείων της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Κατά την άφιξη η οικοδέσποινα μας πρόσφερε γλυκό του κουταλιού και μας μίλησε για τον ξενώνα, για το χωριό, τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει στην περιοχή, όπως περπάτημα ή ιστιοπλοΐα και για τα σημεία ενδιφέροντος που θα έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφθούμε.

Στηνdsc_0008 συνέχεια μας οδήγησε στο δωμάτιο του Α΄ορόφου, στο όποιο εντύπωση μας έκανε η πάντα από υφαντά που κοσμούσε τον τοίχο! Και στην συνέχεια η μπανιέρα! Όλα τα αντικείμενα στον ξενώνα θυμίζουν άλλες εποχές, και η κάθε λεπτομέρεια είναι τόσο προσεγμένη. Υπάρχουν δύο σάλες, μία στο ισόγειο και μια στο δεύτερο όροφο του αρχοντικού, καθώς και η πλακόστρωτη αυλή, μια μικρή όαση δροσιάς τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Το πρωί ξυπνήσαμε, ξεκούραστοdsc_0244ι καθώς τα στρώματα μνήμης και ο καθαρός αέρας του χωριού συντελούν σε αυτή την αίσθηση! Το πρωινό ήταν μια μικρή έκπληξη: ζεστές πίτες με τυρί, χόρτα και μανιτάρια, κέικ με φρούτα, μαρμελάδες, αυγά φούρνου, ελληνικός καφές στην χόβολη, φρούτα, ντόπιο μέλι. Όλα χειροποίητα!

Στην συνέχεια περπατήσαμε μέσα στον Λαύκο ανακαλύπτοντας μονοπάτια που μας οδηγούσαν σε παλιά αρχοντικά, ανθισμένες αυλές και την απίστευτη θέα στον Παγασητικό κόλπο που ξεπροβάλει μέσα από κάθε στενό! Το μεσημέρι δοκιμάσαμε το ξακουστό φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια της πλατείας.

Μετά από μια γεμάτη ημέρα, επιστροφή στον ξενώνα και χαλάρωση στο μπαλκονάκι του Β’ ορόφου για να απολαύσουμε την θέα στον Παγασητικό κόλπο και 13041070_256343788043081_959697888941619050_oτο προφυρό ηλιοβασίλεμα «παρέα» με ένα ποτήρι ντόπιο μπρούσκο κρασί.

Στο Fyloma μπορείτε να απολαύσετε διακοπές όλο τον χρόνο, ενώ τον χειμώνα τα τζάκια των δωματίων και των δύο κοινόχρηστων χώρων δεν σβήνουν ποτέ!

 

Εμείς από το lafkos.gr σας το συστήνουμε για όλους εσάς που επιθυμείτε να ξεφύγετε απο τα κλασσικά πρότυπα διαμονής.  Κάντε την κράτησή σας εδώ: Fyloma – κράτηση