Οι 4 εποχές του Λαύκου!

Οι 4 εποχές του Λαύκου!

Icon 5 Δεκεμβρίου 2016
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Καλωσορίσατε στον Λαύκο! Ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, με κάθε εποχή να αναδεικνύει τον Λαύκο με τον δικό της τρόπο. Σήμερα, σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μαζί γιατί το ορεινό χωριό μας είναι ιδανικό το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Το φθινόπωρο, το χωριό μας «ντύνεται» με πορφυρά χρώματα και μας προ(σ)καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας βόλτα στα μονοπάτια και ανακαλύπτοντας την γύρω περιοχή. Τα φύλλα από τα εννέα πλατάνια της πλατείας, χρωματίζουν με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις τις πλάκες, συνθέτοντας εικόνες που θυμίζουν, χωρίς υπερβολές, πίνακα ζωγραφικής! Τα εστιατόρια του Λαύκου, ετοιμάζουν φθινοπωρινές συντάγες, όπως χοιρινό με κρασί και δεντρολίβανο στην γάστρα ή πίτα με άγρια χόρτα.

Τον χειμώνα, το σκηνικό αλλάζει, τα φύλλα έχουν πέσει πια από τα δένδρα, το κρύο είναι έντονο, και το τοπίο σε όποιο σημείο του χωριού και να σταθείς, θυμίζει ασπρόμαυρη φωτογραφία. Τις ημέρες που η ομίχλη κυκλώνει το χωριό μας, όπου μπορεί κανείς να το δει πανοραμικά από την εκκλησία της Αγία Παρασκευή, μοιάζει σαν να στέκεται πάνω σε ένα σύννεφο! Στην πλατεία, όταν πέφτει η νύχτα τα φώτα φαίνονται αχνά και το κρύο μας ωθεί να τρυπώσουμε σε ένα από τα εστιατόρια της πλατείας, να ζεσταθούμε πίνοντας κόκκινο κρασί και δοκιμάζοντας νόστιμα πηλιορείτικα πιάτα.

Ο Λαύκος, είναι γνωστός ως προορισμός, για τους θερινούς μήνες. Τον χειμώνα όμως είναι εξίσου ιδανικός προορισμός για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις στο Πήλιο. Εμείς σας προ(σ)καλούμε να γνωρίσετε το χωριό μας και να αφεθείτε στην μαγεία του χειμωνιάτικου τοπίου μας!