Βιωματικό Πάσχα στον Λαύκο

Βιωματικό Πάσχα στον Λαύκο

Icon 2 Απριλίου 2017
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Σας προσκαλούμε να περάσετε ένα απόλυτα βιωματικό και κατανυκτικό Πάσχα, στον Λαύκο!

Ο Λάυκος, πέρα από ένας προορισμός για όλες τις εποχές, αποτελεί και Νο1 προορισμό την περίοδο του Πάσχα. Οι άνθρωποι σε αυτό το χωριό κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα.

Καθ΄όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η εκκλησία μας στην πλατεία, λειτουργεί κάθε απόγευμα από τις 19:00. Την Μ. Τετάρτη τελείται το Μέγα Ευχέλαιο στις 16:30. Την Μ. Πέμπτη, το απόγευμα, ακολουθεί η Σταύρωση του Ιησού Χριστού. Ενώ το πρωί η εκκλησία επίσης λειτουργεί και μπορεί όποιος επιθυμεί να μεταλάβει. Μετά το τέλος της λειτουργίας, συγκέντρώνονται ντόπιες και επισκέπτριες για να στολίσουν τον Επιτάφιο. Την Μ. Παρασκευή, τελείται η περιφορά του Επιταφίου γυρώ από το χωριό. Το Μ. Σάββατο, φτάνουμε στην κορύφωση της Εβδομάδας των Πάθων, στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Πλήθος κόσμου προσέρχεται από τις 23:00 όπου και ξεκινά η λειτουργία, για να λάβει το Άγιο Φως. Στις 00:00 χτύπουν χαρμόσυνα οι κάμπανες που σημάνουν και την Ανάσταση του Κυρίου. Μικροί και μεγάλοι κρατούν με ευλάβεια τις λαμπάδες που φωτίζονται από το Άγιο Φως και η πλατεία πλημυρίζει χαρά.

Κατόπιν όποιος επιθυμεί να απολάυσει παραδοσιακή μαγειρίτσα, μπορεί να επισκέφθει κάποιο από τα 5 εστιατόρια του χωριού. (Βλ. Εστιατόρια Λαύκου ). Την Κυριακή του Πάσχα, μπορείτε να απολαύσετε το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας, κατσίκι ή αρνάκι ψητό, καθώς και άλλα εδεσμάτα.

Για την διαμονή σας επιλέξτε τους παραδοσιακούς ξενώνες του Λαύκου και βιώστε την μοναδική και απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας (Βλ. Καταλύματα Λαύκου )

Επισκεφθείτε τον Λαύκο και ζήστε το Πάσχα στο χωριό!!!