Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά φύγαμε για Λαύκο!

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά φύγαμε για Λαύκο!

Icon 18 Νοεμβρίου 2017
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και εμείς σας προσκαλούμε να ζήσετε τις πιο όμορφες γιορτές στο χωριό μας , τον Λαύκο Νοτίου Πηλίου!

Κρύο, ίσως και λίγο χιόνι, χαρούμενοι άνθρωποι και μυρωδιές χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων είναι μόνο λίγα από αυτά που σας περιμένουν στο χωριό μας! Το πρόγραμμα έχει ως έξης: Επιλέγετε ξενώνα Αρχοντικό Παρίση , Esperos Suites & Villas , Fyloma ,Lagou Raxi Country Hotel , Ο Ξενώνας των Χρωμάτων , έρχεστε και σας περιμένει μαι ζεστή υποδοχή! Τζάκι, υπέροχα πρωινά, μοναδική διαμονή! Βόλτα στα καλντερίμια του χωριου, στα οποία θα ανακαλύψετε υπέροχα αρχοντικά από πέτρα με τι βαριές ξύλινες πόρτες να στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων! Πολλές ιστορίες από τα παλιά χρονιά με προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Βάρναλης και ο Δελμούζος, τις οποίες με χαρά θα σας διηγηθεί ο κ. Εμμανουήλ Φορλίδας στο Καφενείο του, το οποίο είναι το παλαιότερο της Ελλάδας! Αλλά πολλές ιστορίες θα ακούσετε και από τους γηραιούς- μόνιμους θαμώνες του καφενείου! Η βόλτα συνεχίζεται και η μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού, αφράτου τσουρεκιού, κουραμπιέ με άρωμα φρέσκου βουτύρου, μελομακάρονα και πολλές ακόμα λιχουδιές – όλα ψημένα στον ξυλόφουρνο- θα σας παρασύρουν στον Παραδοσιακό Ξυλόφουρνο «Ο Λαύκος» στον οποίο θα σας υποδεχτεί ο κ. Ιωάννης Δροσίτης! 

Μεσημέρι και ένα τσιπουράκι επιβάλεται! Η Αφροδίτη, η Δροσιά και η Μάγδα σας περιμένουν με εξαιρετικά πηλιορείτικα εδέσματα, ψητά κρεάτικα και γιορτινά πιάτα, τα οποία θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Βέβαια, η ευγένεια, η φιλοξενία και ο επαγγελματισμός είναι αυτά που θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή!

Μην ξεχάσετε να πάρετε ένα αναμνηστικό απο το κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων και όχι μόνο, Διαδόσεις !!

 

Επίσης στον Λαύκο, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και τα μουσεία του χωριού – Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης», Φάμπειο Μουσείο και Λαογραφικό Μουσείο ( κατόπιν συννενόησης).

Κατά την διάρκεια των εορτών πραγματοποιούνται και μουσικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαυκιωτών η Δράση. Σε επόμενο post θα σας ανακοινώσουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

*Πρατήριο Υγρών καυσίμων & Κάβα Κοντοβάς για να μην ξεμείνετε από καύσιμα!

Και αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά κουφώματα του χωριού μας το ξυλουργείο Η Τέχνη στο Ξύλο

Είστε έτοιμοι να ζήσετε τις πιο όμορφες γιορτές???

Σας περιμένουμε!