2ο Αντάμωμα Πολιτισμών στον Λαύκο 16&17 Ιουνίου!

2ο Αντάμωμα Πολιτισμών στον Λαύκο 16&17 Ιουνίου!

Icon 9 Απριλίου 2017
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Αντάμωμα Πολιτισμών – Πως ξεκίνησε

untitled-1

Το 1ο Αντάμωμα Πολιτισμών, πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην πλατεία του Λαύκου, στο Νότιο Πήλιο. Η ιδέα γεννήθηκε πέρυσι (2016) λίγο πριν το Πάσχα, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών η Δράση. Το σκεπτικό των μελών του Συλλόγου ήταν και είναι να διοργανώσουν μια όμορφη γιορτή για τον Πολιτισμό και την παράδοση. Το επόμενο βήμα ήταν να έρθουν σε επαφή με τους Συλλόγους από το Πήλιο και τον Βόλο. img_5101 img_5115 img_5131 img_5159 img_5162 img_5204

 

Η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, οι σύλλογοι ήταν όλοι θετικού και ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα!

Μετά από πυρετώδεις ετοιμασίες, έφτασε η «μεγάλη» μέρα! Έξι χορευτικά την πρώτη μέρα και άλλα τόσα την δεύτερη. Η εκδήλωση ξεκίνησε στι 21:00 με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Π.Σ. Λαυκιωτών η Δράση, να «ανοίγει΄» τον χορό για να υποδεχτεί τους συλλόγους, με πηλιορείτικο συρτό! Στην συνέχεια και τις δύο μέρες ακολούθησαν τα εξής χορευτικα:

Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας 

Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής τα Σπάλαθρα

Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου

Πολιτιστικού Συλλόγου  Συκής Ρηματισίδης

Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας «Μνήμες Προσφύγων»

Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών χορών «Τερψιχόρη»

Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων

Κρητική Αδελφότητα Βόλου το Αρκάδι

Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου

Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιώτων η Δράση

Και τις δύο βραδιές όλα τα χορευτικά ενώθηκαν, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο,  ο οποίος «έζωσε» περιμέτρικα την πλατεία, χορεύοντας πηλιορείτικο συρτό.

Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι για τον κόσμο που παρευρέθηκε και τις δύο βραδιές. Στα ηχητικά υπεύθυνη ήταν η κυρία Βίκη Τσεκούρα με το γιο της.

Στα χορευτικά δόθηκε γεύμα, ως μια ελάχιστη ανταπόδοση που τιμήσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ως δείγμα της πηλιορείτκης φιλοξενίας των Λαυκιωτών. Επίσης σε όλα τα Χορευτικά απονεμήθηκε τιμητιτκό δίπλωμα συμμετοχής. 

Το 1ο Αντάμωμα Πολιτισμών στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενω συνολικά παρευρέθηκαν πάνω από 3.000 άτομα και τις δύο βράδιες.

Φέτος 16 & 17 Ιουνίου 2017 το 2ο Αντάμωμα Πολιτισμώνθα λάβει χώρα για δεύτερη φορά και εμείς από το Lafkos.gr ευχόμαστε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαυκιωτών η Δράση καλή επιτυχία!!!