Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών η Δράση

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών η Δράση

Icon 10 Δεκεμβρίου 2016
Icon By ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Icon 0 σχόλια

Σας συστήνουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαυκιωτών η Δράση https://www.facebook.com/drasilafkos/

Ο Σύλλογος που μέσα από τις δράσεις του δίνει ζωντάνια στον Λαύκο. Ιδρύθηκε το 1976 από μαι ομάδα νέων του χωριού και συνεχίζει μέχρι σήμερα στις νεότερες γενιές. Ανάμεσα στις δράσεις του, αξίζει να σημειωθεί η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου με μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή εργαλειών και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Λαύκου τα παλαιότερα χρόνια, βιβλιοθήκη και βέβαια το Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης»https://www.facebook.com/radiomuseumantonistavanis/. Υπό την αιγίδα του λειτουργεί  για 15η συνεχή χρονιά η Μουσική Σχολή του Λαύκου αφιερωμένη στον μεγάλο καλλιτέχνη Δημήτρη Φάμπα, από την οποία έχουν περάσει πάνω από 350 μαθητές με κάποιους από αυτούς να διαγράφουν λαμπρή πορεία στην μουσική. Επίσης, στα πλαίσια της δράσης του Συλλόγου,  έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, Τμήμα Διδασκαλίας Παραδοσιακών χορών, έχοντας μια εξαιρετική χορευτική ομάδα. Βάση του τμήματος αυτού, τον περασμένο Ιούνιο διοργανώθηκε για πρώτη φορά και το 1ο Αντάμωμα Πολιτισμών, με συμμετοχή 12 χορευτικών από το Πήλιο και τον Βόλο.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είναι και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου του Λαύκου που κάθε χρόνο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανεβάζει θεατρική παράσταση, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι κάτοικοι του χωριού και μετά το τέλος της παράστασης υποδέχονται το νέο έτος με την κοπή πίτας και το μοίρασμα των δώρων. Το απόγευμα της Παραμονής των Χριστουγέννων, στην πλατεία, στα πλαίσια μιας όμορφης γιορτής ο Σύλλλογος του Λαύκου στολίζει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών.

Κατά την διάρκεια του έτους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών η Δράση, διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις με συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών προσφέροντας ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες.

Ένας Σύλλογος με λαμπρή πορεία, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική εξέλιξη του χωριού και θα συνεχίσει να προσφέρει για πολλά ακόμη χρόνια.untitled-1